Novice

Na povabilo društva Kraljev ulice so stanovalci našega Zavetišča, dne 03. 03. 2015, preživeli čudoviti dan na smučanju in sankanju v Kranjski gori. Dan je bil aktivno smučarsko obarvan in posebna družba je bil smučarski demonstrator Sandi Murovec. Ob povratku domov so se ustavili v Planici, kjer so ji kmalu napovedali tudi svoj obisk, pa tudi v Begunjah, na Brezju in na Bledu.

Dan je bil čudovito sončen in sonček je bil tudi v srcih vseh, ki so se ta dan udeležili smučarskega izleta.

images

“Interes za smučarski izlet je zelo velik in iz leta v leto še narašča. Uporabniki društva za pomoč in samopomoč brezdomcev se izleta zelo veselijo, med udeleženci pa so tako mladi kot tudi starejši od 60 let, ki so smučali že v svoji mladosti,”je za STA razložil predsednik društva Kralji ulice Bojan Kuljanac.

Brezdomci so tako prejeli celodnevne vozovnice za smučišče v Kranjski gori in kosilo v obliki toplega obroka. Letos so se jim na smučarskem dnevu pridružili tudi brezdomci iz Zavetišča Celje, poseben gost pa je bil smučarski demonstrator Sandi Murovec.

Upam, da bomo tudi v prihodnjih letih še naprej dobro sodelovali z Združenjem slovenskih žičničarjev in RTC Žičnice Kranjska gora, ki omogoča pridobitev enodnevnih smučarskih vozovnic in organizira kosilo,”je še dodal Kuljanac.

Različne športne aktivnosti so v Društvo Kralji ulice na pobudo prostovoljcev začeli izvajati že v letu 2007; s pohodi v okolici Ljubljane in plavanjem, kmalu za tem pa se je ustanovila brezdomska nogometna ekipa, ki sodeluje s Športno zvezo Ljubljana in športnim društvom Poljane ter z nogometnim klubom Olimpija.

S tovrstnimi dejavnostmi sicer dosegajo bolj konstruktivno reševanje sporov med vključenimi, povečujejo strpnosti in dvigujejo samozavest socialno izključenih, sporočajo iz društva.