Novice

Dnevi razvajanja v Socio – večgeneracijskem centru

Zelo malo je potrebno, da sočloveku polepšamo dan, da ga osrečimo in opogumimo. Zadostuje že prijazen pozdrav, topel stisk roke, vzpodbudna beseda, iskren pogled in ravno zato smo se v Socio-večgeneracijskem centru odločili, da v čast marčevskim praznikom za naše uporabnike pripravimo dneve razvajanja in druženja. Le ti so potekali od torka, 21. marca, pa do četrtka , 23. marca 2017. Vse tri dni smo se družili ob kavici in čaju, si izmenjali novice, predebatirali aktualne teme. S pomočjo gospe Ljubice Glavica smo krepili fino motoriko rok. Naučili smo se različnih tehnik izdelovanja rožic iz krep papirja, obiskali pa so nas tudi otroci vrtca Tončke Čečeve, ki so nam s svojo razigranostjo še dodatno polepšali dan. Skupaj smo igrali družabne igre, se pogovarjali, ob zaključku druženja pa zapeli nekaj pesmic. Izvedli smo delavnico Kako ob skrbi svojca poskrbeti tudi zase in pogovorno delavnico o čustvih in odnosih – Kako postaviti meje. Naučili pa smo se tudi nekaj tehnik sproščanja. Najbolj pogumni so preizkusili tudi našo sobo za meditacijo in nam podali pozitiven feeedback. Za razvajanje rok, urejenost nohtov in ljubke tatooje so poskrbele dijakinje Srednje zdravstvene šole, smer kozmetični tehnik, ki so poskrbele za čudovit zunanji izgled. Z igrano pravljico za otroke in odrasle pa so se nam predstavili člani KD Smeško, ki so odigrali pravljico z naslovom Hop v pravljice. Program je bil res pester in dobro obiskan. Hvala vsem, ki ste nam pomagali soustvariti program, veselimo se nadaljnjega sodelovanja.
Vabljeni, da nas obiščete v prostorih Socia-večgeneracijskega centra na Gosposki ulici 3 v Celju, kjer bomo tudi v bodoče izvajali številne aktivnosti in delavnice. Več o nas in naših aktivnostih, ki jih izvajamo, si preberite na naši spletni strani http://socio-rcmd.si/ in na naši facebook strani Socio-večgeneracijsko druženje. Pišite nam, z veseljem se bomo odzvali na vašo pobudo za prijateljstvo in odgovorili na vaša sporočila. Veselimo se snidenja z vami!
Lucija Čerkuč, dipl. delovna terapevtka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About Socio - večgeneracijski center

Javni zavod Socio je razširil svojo dejavnost z odprtjem Socio – Večgeneracijskega centra. Skupaj s partnerji: Mladinskim centrom Dravinjske doline, Razvojno agencijo Kozjansko in Ljudsko univerzo Rogaška Slatina, je zavod uspešno kandidiral na razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Evropskega socialnega sklada ter si tako pridobil sredstva za izvajanje aktivnosti do konca leta 2021. Prostori Socio – večgeneracijskega centra se nahajajo na Gosposki ulici 3. Vse aktivnosti, ki se izvajajo v programu so brezplačne in namenjene socialnemu vključevanju ranljivih ciljnih skupin in preprečevanju njihovega zdrsa v socialno izključenost. Vrata centa so za posameznike in skupine odprta med 7. in 18. uro, od ponedeljka do petka, obiščejo pa nas lahko vsi, tako otroci, srednja generacija, kot starejši. Programi so namenjeni tako enostarševskim družinam, brezposelnim posameznikom, otrokom, ki so se znašli v različnih stiskah, otrokom s posebnimi potrebami, posameznikom z zdravstvenimi omejitvami, migrantskim in begunskim posameznikom. Posameznikom in skupinam so na razpolago poleg neformalnega druženja tudi različne motivacijske delavnice, delavnice osebnostne rasti, finančno opismenjevanje, ustvarjalno-kreativne delavnice, skupina za zdravo in aktivno staranje, skupina za obvladovanje stresa,skupina za doječe matere, skupina spoznaj svojo družino, podporna skupina za migrantske otroke in mladostnike, individualno terapevtsko svetovanje, različna predavanja, kuharske delavnice, tečaji tujih jezikov, računalniški tečaji, počitniške aktivnosti za otroke, športne in kulturne aktivnosti itd.