Materinski dom

Parklji

Ni sv. Miklavža brez parkljev. Pri nas že vse diši po kvašenih parkljih katerim smo oblikovale dolga, špičasta ušesa. Da bojo bolj krotki smo jih pekle na 180º C, vendar nam vseeno kažejo dolge rdeče jezike.

Citycenter Celje za Materinski dom Celje

Da je Citycenter Celje družbeno odgovorno podjetje, so ponovno dokazali s svojo dobrodelno noto, katera je potekala konec oktobra, kjer so na modni reviji  z dražbo unikatnih, rdečih šalov namenili zbrani denar mamicam in otrokom Materinskega doma Celje. Povabilu za pletenje dolgih rdečih šalov so se odzvale sledilke z družabnih omrežij in njihove zaposlene ter varovanke iz Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. Zbrana sredstva je Citycenter podvojil in nam jih je v ponedeljek, 29.10. tudi že prijazno predal. Vsem iskreno hvala.

Kostanj

Jesen, kostanja, obarvano šumeče listje v gozdu je čas, katerega se ljubitelji kostanja najbolj veselimo. Tudi nas so lepote narave privabile s košaro in se lotile prijetnega opravila. Rezultat našega druženja je bila polna košara kostanja.

Janeževi upognjenci

Ko si zaželimo, da zadiši hiša po domačem, se lotimo peke janeževih upognjencev. Odlični so tako tisti s pekača kot tisti shranjeni v dobro zaprti posodi naslednje dni. Pri nas imajo upognjenci veliko napako in sicer, da nikoli ne počakajo na jutri 🙂  

Celjski bazen

Zahvaljujemo se ZPO Celje za podarjene karte za letni bazen, katere so naši otroci in mamice z veseljem izkoristili in se predali vodnim užitkom, kateri so bili v teh vročih dnevih prava popestritev.

Morje

Tudi letos nas je Škofijska Karitas Celje prijazno povabila, da smo preživeli prečudovit dan na morju. Letošnja destinacija je bila Izola. Tako otroci, kot mame so se predajali morskim užitkom, katere je začinila še vožnja z ladjico.