Materinski dom

Jesenske figurice

Jesen ponuja mnogo navdiha za ustvarjanje. Se še spomnite kako smo kot otroci izdelovali različne izdelke iz materiala, katerega smo nabrali na sprehodu v naravi. Figurice iz kostanja in želoda, slike iz suhega jesenskega listja? Da bi igrivo preprostost preteklosti prenesli tudi na naše otroke, smo skupaj z njimi ustvarili preproste igračke, izdelane iz naravnih in vsakemu dostopnih materialov.

Jabolčna pita

Jesen prinaša svoje čare, tako z barvami kot s svojimi plodovi. Jabolko je najpopularnejši sadež v boju z depresijo. Sadež na živce delujejo kot tonik, njihovo uživanje pa poživi živčni sistem in ga napolni z energijo. Me smo pripravile jabolka in jih položile na krhko testo in nastala je sočna jabolčna pita, s katero smo razvajale naše brbončice.

Stari grad Celje

Danes smo izkoristile krasno sončno, toplo vreme in se peš odpravile proti Staremu gradu Celje, kjer smo se prelevile v grajske gospodične in se prepustile domišljiji zgodovine. Za nepozabno doživetje se zahvaljujemo TIC Celje, ki so nam prijazno donirali vstopnice.

Badminton in gumitvist

Današnji dan smo preživele v naravi, pod krošnjami dreves. Dan je bil ravno pravšnji za igranje badmintona in skoraj že pozabljenega gumitvista. Saj se spomnite skakanja čez elastiko in recitiranje USA, USA, USA, SA, PIPI, DUGA, ČARA, PA. Kaj pa igre ŠLIK ŠLAK ŠLOK ?

Kanadska hudoletnica

Danes smo spoznale za nas novo rastlino z latinskim imenom: Conyza canadensis. Gre za tujerodno invazivno rastlino, katera ima veliko zdravilnih lastnosti: uporabljamo jo za zaustavljanje krvi, proti driski, glistam… Rastlino so prinesli iz Amerike v 17. stol. Hudoletnica je podivjala in se razširila povsod po Evropi kot plevel. Nabiramo jo v času cvetenja v juliju in avgustu. Nabiramo zgornji neoleseneli del rastline. Iz posušene rastline pripravljamo čaj tako, da 1 čajno žlico zeli poparimo z 1/4 litra vode on pustimo 15 minut.    

Celjski bazen

Zahvaljujemo se ZPO Celje, da so nam tudi letos podarili brezplačne karte za letni bazen. Našo otroci in mame so izkoristili vroče poletne dni, katere so preživeli tudi v in ob bazenu, kjer so uživali v vodnih dogodivščinah in vragolijah.      

Cvetlični vrt

Danes je bil ravno pravšnji dan za urejanje naših gredic, ki nas razveseljujejo z različnimi barvnimi cvetovi, ki se ponosno razkazujejo in ogledujejo med seboj. Nekaj teh lepotic je z veseljem sledilo objektivu.

Morje

Včeraj smo preživeli čudovit sončen, morski dan v Portorožu, kjer smo se lahko do onemoglosti naplavali in spočili v senci mogočnih borovcev. Škofijska Karitas Celje je poskrbela za varen in udoben prevoz iz Celja do Portoroža ter nazaj in nas razvajala s prijazno postrežbo zajtrka, malice, kosila in večerje. Seveda ni manjkala ledena kava s smetano in sladoled s katerim smo se z veseljem posladkali. Dan je prehitro milil, spomini in želja, da se drugo leto zopet srečamo pa ostaja. Hvala, da smo lahko bili del vaše velike zgodbe.  

Do polnega vozička brez mošnjička

Zahvaljujemo se Radiju Celje Novi tednik in podjetju TUŠ, da so ob zaključku dobrodelne akcije “Do polnega vozička brez mošnjička” izbrali ravno Materinski dom Celje in s tem omogočili našim mamicam in otrokom brezskrbne dneve s prehrambenimi izdelki, sadjem, izdelki za osebno nego, družabnimi igrami, kozmetiko in še kaj bi se našlo v skupnem znesku 427,90€. Hvala celotni ekipi, hvala ker nas podpirate in delujte tudi za najranljivejše skupine ljudi.