Zavetišče za brezdomce

Družabne igre

Dolgi in mrzli zimski dnevi, v našem zavetišču velikokrat potekajo v znamenju raznih družabnih iger. Stanovalci in stanovalke radi odigrajo partijo šaha, trenirajo možgančke ob igralnih kartah in igri šnops, urijo potrpežljivost s ˝človek ne jezi se˝. Zelo radi odigramo serijo igre Bingo, kjer je potrebna velika mera pozornosti in še več sreče pri številkah, so pa zmagovalci na koncu nagrajeni s praktičnimi malimi nagradami, kar pa je tudi odlična motivacija za sodelovanje in druženje.

Svetovni dan boja proti raku

Ob letošnjem  svetovnem dnevu boja proti raku, smo s stanovalci poudarili pomen zdravega življenjskega sloga s katerim lahko zmanjšamo nastanek raka in si zadali moto ostanimo zdravi, ozaveščeni in solidarni do vseh, ki se spopadajo z to boleznijo. Danes smo izdelovali pentlje različnih mavričnih barv. Vsaka barva izdelane pentlje simbolizira različen pomen, najpogosteje povezan z zdravstvenim, družbenim ali političnim problemom. Za današnji dan pa je prevladala vijolična pentlja, ki ima simbol splošne ozaveščenosti o raku.

Svetovni dan objemov

Objem tak preprost in iskren, tak je najlepši. Ob mrzlih zimskih dneh smo tudi mi pogreli naša srca z objemi in popestrili dan z ustvarjalno delavnico z izdelovanjem voščilnic v obliki naših dlani in napisali kratka sporočila kaj nam pomeni objem. Objem zbližuje, objem razveseljuje, objem zdravi, objem povezuje, objem je ljubezen, objem je iskrica v očeh.

BOŽIČNI VEČER

Kot vsako leto nas je tudi letos na božični večer obiskal bivši škof g. Lipovšek. Ob prihodu sta ga nagovorila stanovalca z naslednjimi besedami: »Glas vašega tokratnega obiska pri nas bo za vedno odmeval v naših prsih, kajti v letošnjem letu ste dali odpoved službi celjskega škofa, zato smo neizmerno hvaležni in radostni, da pa niste dali odpovedi tudi nam in, da ste letos spet z nami. Vstopili ste v našo hišo tokrat kot človek enak nam. V naših srcih ste spoštovan, naš sogovornik. Vaš prijeten nasmeh in vaš globok, iskren pogled se dotakne naše duše, potolaženi smo, saj imamo ob druženju z vami občutek, da ob vašem obisku pa le nismo pozabljeni od ljudi, od sveta in, da je res nekomu mar tudi za nas. Za vami je zlata maša, veliko let pomoči in uspešnega delovanja za dobrobit ljudstva, vaša pozitivna naravnanost in vaša srčna dejanja pa ostajajo z vami tudi sedaj in iskreno smo vam hvaležni, da vse to še vedno radi podelite z nami na tak prazničen dan. V nas ostaja prijeten spomin na čas vašega službovanja, […]

OBISK ČLANIC LEO KLUBA MAVRICA CELJE

Že 12. leto zapored so nas obiskale članice Leo klub Mavrica in preživele z nami Božično večerjo. V uvod večera je stanovalec gostje pozdravil z nagovorom in pesmijo, po krajšem govoru pa so članice Leo kluba Mavrice stanovalce pogostile z večerjo, in z dobrim domačim pecivom. Po večerji se je druženje nadaljevalo v prijetnem in veselem tonu ter s plesom v spremstvu ansambla Brata Pušnik. Članice Leo kluba Mavrica so vsakemu od stanovalcev podarile darilo, z obiskom v Zavetišču  pa stanovalcem pričarale nepozaben decembrski večer. Na koncu večera so članice kluba prejele manjša novoletna darila, izdelana izpod rok stanovalcev Zavetišča.

Donacija OŠ Frana Kranjca – Polule

Na mladih svet stoji je misel katero zagotovo pozdravljamo. Učenci osnovne šole Frana Krajnca skupaj z učiteljicami in ravnateljico gospo Danico Šalej so nas v mesecu decembru prijetno presenetili. Povabili so nas na šolo in za nas pripravili čudovit program. Glavni namen njihovega povabila pa je bila njihova dobrodelna nota in izkazana naravnanost h osvajanju družbene odgovornosti, saj so se učenci skoraj cel mesec december odrekali svojim sladkim radostim in drugim  željam in so za nas zbrali zajetno količino različnih živil, katera nam bodo  v prihodnjih mesecih zelo koristila. Iskreno se zahvaljujemo pobudnici te akcije profesorici Klavdiji Krbavec Kenda in vsem ostalim sodelujočim pri darovanju brezdomnim, kot tudi vsem učencem in njihovim staršem.

Obisk Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje

Kot vsako leto so nas tudi letos v dnevih bližajočih se božično-novoletnih praznikov obiskali in nas obdarili z bogato donacijo dijaki Srednje šole za logistiko in storitvene dejavnosti. Ta obisk je bil tudi letos s pobudnico profesorico gospo Ireno Vuk, tradicionalno že dvanajsti. Letos sta nas poleg dijakov profesorice obiskale tudi podravnateljica te šole in njihova socialna delavka. S prijetno zaigrano glasbo, ki so jo izvedli dijaki in katera nas je privabila k plesu, smo preživeli čudovito dopoldne. Hvala jim darove in njihove tradicionalne obiske.