Zavetišče za brezdomce

Veseli teden ustvarjalnih delavnic za prihajajoč praznik Velike noči.

Prihaja največji krščanski praznik Velike noči iz njim veliko ustvarjalnih dni, ki ponazarja veselje, upanje in praznovanje pomladi. Naš teden v Zavetišču za brezdomce se je začel z izdelovanjem Velikonočnih voščilnic s tradicionalnimi motivi prebujajoče narave (velikonočnimi zajčki in velikonočnimi piščančki). Naše veselo druženje z stanovalci se je nadaljevalo z izdelovanjem butaric, snopkov, ki so simbol miru, rodovitnosti in življenja. Z stanovalci smo si polepšali vzdušje prihajajoče Velike noči , izdelovali smo piščančke iz volne in naredili velikonočni venček, ki je polepšal skupni prostor v jedilnici in popestril praznično vzdušje vseh stanovalcev.     

SVETOVNI DAN ZDRAVJA

Tako kot vsako leto smo tudi letos sodelovali na stojnici v mestnem jedru ob svetovnem dnevu zdravja. Slovenci zelo cenimo svoje zdravje. Postavljamo ga najvišje na lestvici vrednot, kljub temu pa zdravju ne posvečamo dovolj pozornosti,” je ena od ugotovitev raziskave o skrbi za svoje zdravje pri nas. V želji po večjem osveščanju javnosti v skrbi za zdravje letos obeležujemo svetovni dan zdravja pod geslom Univerzalna dostopnost do zdravstvenih storitev za vsakogar, vsepovsod.    

SLASTNA ČEMAŽEVA JUHA

V času, ko nas prvi pomladanski sončni žarki že pridno razvajajo, se pričenja tudi sezona spomladanskih jedi. Mnogim slabo poznan, ali pa morda tudi strah vzbujajoč je divji česen ali čemaž. Ker velja, da je potrebno biti posebej pozoren pri nabiranju te rastline, saj so podobne lahko za uživanje tudi strupene, smo nabiranje zaupali eni od zaposlenih, nato pa s skupnimi močmi pripravili okusno juho iz čemaževih listov, ki je popestrila naš vsakodnevni jedilnik.

OBDARITEV MAMIC V SREDIŠČU MESTA

Dopoldansko druženje smo z našima stanovalkama preživeli v prečudovitem centru Celja, kjer smo se družili s stanovalkami materinskega doma in njihovimi otroki. Mimoidočim mamicam smo vsi skupaj delili naša ročno izdelana darilca, pisane rožice in lepe misli. Da pa nismo pozabile nase, smo druženje zaključile s toplim napitkom in tortico.   VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.  PRAVA. IN ENA SAMA ZA VSE ŽIVLJENJE. ( Tone Pavček ).  

PRIDNE ROKE, DOBRA GLASBA, ODLIČNA DRUŽBA…LEPI IZDELKI

V zavetišču smo znova poskrbeli, da nam ni bilo dolgčas. Tokrat smo si ga zapolnili z izdelovanje mavčnih src, ki bodo svoj namen dosegla v mesecu aprilu, ko se obeležuje mednarodni Dan zdravja. Iz naše kuhinje je zopet prijetno dišalo po sveže pečenih rogljičkih, za posebno vzdušje pa je tokrat poskrbel naš hišni DJ, stanovalec, ki se nadvse rad ukvarja z mešanjem glasbe. Poskrbel je, da smo ob petju in dobrem počutju zopet ustvarili čudovite  izdelke, namenjene, da razveselijo soljudi.  

OBISK ČLANOV IN ČLANIC ROTARY KLUBA

Z vsakim obiskom pri nas, člani in članice Rotary kluba, spletejo nove zgodbe. Tokrat so nas obiskali s predsednikom kluba gospodom Pliberškom, ki je za seboj pustil tudi sled v pisani obliki, saj nas je obdaril s svojo knjigo z naslovom »Vsemogočni v ogledalu«. Člani in članice Rotary kluba pa so donirali TV sprejemnik za ženski oddelek,  tople sobne copate za vse stanovalce in brisače, ki bodo zagotovo med stanovalci dosegli svoj namen. Hvala vam za obisk in prijetno druženje.